Om oss

Ditt barns utveckling är vår högsta prioritet. Det är viktigt för oss att alla barn känner sig trygga och sedda här på Lustgården.

En förskola för alla

Lustgården är en fristående förskola som ligger i och drivs av Pingstförsamlingen i Kristinehamn. Vår förskola har en kristen profil, men här finns inga krav på att vårdnadshavare och barn behöver dela vår tro. 

ALLA barn inom kommunen är välkomna. Här ska alla, barn och vuxna, känna att de har samma värde, duger och är värda att lyssnas på.  

Rolig undervisning

Vår förskola har ett arbetslag där fem pedagoger ingår, två av dem är förskollärare. Barnen delas in i två eller tre grupper under förmiddagen och även under "vilan", för att de på bästa sätt ska få möjlighet till omsorg, utveckling och lärande. 

Att fånga "lärandet i flykten", vara lyhörd för barnens idéer och dela deras upplevelser ger både barn och pedagoger en intressantare och mer lustfylld dag.

Vardagsaktiviteter

Vi vill främja alla barns uttrycksmöjligheter genom olika vardagsaktiviteter, temaarbeten, bild, musik och rörelse. Tillsammans med barnen har vi t.ex. filmat våra egna teatrar och gjort musikvideor. 

För oss är det viktigt att vara ute i alla väder, vi har en stor utegård som inspererar till olika sorters lekar. Finns möjligheten åker vi gärna på skogsutflykt och med våra äldsta barn åker vi dessutom skridskor under vinterhalvåret.